Sadece Göcek, Sadece sailing, mükemmel servis
0 530 480 7500

Göcek'in En Popüler Koyları ve Adaları

Göcek'i diğer liman şehirlerinden ayıran en önemli özellikleği, denizi süsleyen sakin koyları ve muhteşem adalarıdır. Göcek koyları yeşil ve mavinin karışımı ile renklendirilmiştir. Denizi her zaman berrak ve sakindir. Yat sahipleri için Göcek, Türkiye'nin en gözde noktalarından biridir. Göcek, güzel çevresi ile tüm gezginleri beklemektedir.

Göcek'e geldiğinizde mutlaka ziyaret etmeniz gereken koyları ve adaları sizlerle paylaşmak istiyoruz. Göcek'te sizinle paylaşabileceğimizden elbette daha fazlası var. Tatil süreniz ne kadar uzunsa Göcek'te tatil yapmak o kadar güzel diyebiliriz.

Göcek'in En Sevilen Koyları ve Adaları

Göcek Adası

Göcek'ten Sonra İlk Durak: Göcek Adası
Göcek'ten Sonra İlk Durak: Göcek Adası
Küçük teknelerle 10 dakikada ulaşılabilen Göcek Adası, Göcek'e en yakın plajın bulunduğu yerdir. Uzun günlük turlara çıkmak yerine günü daha sakin geçirmek istiyorsanız Göcek Adası'na gelmeyi tercih edebilirsiniz. Sabah saatlerinden gün sonuna kadar Göcek'ten kalkan servis tekneleriyle kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Koyda kamp yapmak, yüzmek ve ağaçların gölgesinde dinlenmek mümkün olduğu gibi adada yiyecek ve içecek ihtiyaçlarınızı karşılayabileceğiniz bir tesis de bulunuyor.

Yassıca Adaları

Yassıca Adaları
Yassıca Adaları
Bu ada grubu oldukça küçüktür ve birbirine çok yakın olduğu için, onları hevesli yüzücüler için bir sığınak haline getirir. Adaların her birine yaklaşık 30 dakika içinde yüzebilirsiniz. Adaların en yakınları sadece 12 metre uzaklıktadır. Bu alan korunmadığından, şnorkelli yüzme ekipmanınızı yanınızda götürmek ve bölgedeki kalıntıların üzerinde yüzmek için harika bir seçimdir. Adaların belki de en çok ilgi çekmesinin sebebi, iki ada arasında bir bağlantı olduğunu açıkça gösteren bir köprünün batık kalıntılarıdır. Tekneler buradan geçemez ancak bu yüzücülerin köprü kalıntılarını bir sonraki adaya kadar takip edemeyeceğini göstermez. Adaların en büyüğünde, küçük çocuklarını yüzmeye götürmek isteyen ebeveynler için ideal olan bir lagün ve kumlu plaj da vardır.

Bedri Rahmi Koyu

Bedri Rahmi Koyu
Bedri Rahmi Koyu

Koyun asıl adı Taşyaka'dır. 1974 yılında ünlü ressam Bedri Rahmi Eyüboğlu'nun ziyaretinden sonra adı değiştirilmiştir. Burada büyük bir kayanın üzerine balık resmi çizen Eyüboğlu, bu koya adının verilmesinin ana sebebidir. Balığa benzeyen bu resim sadece bir balık resmi değildir ve içinde 6 hayvanı saklar. Bedri Rahmi aslında burada eşsiz bir sanat eseri tasvir etmiştir.

Kolay ulaşılan konumu nedeniyle burası Göcek'in en popüler yerlerinden biridir.

Kleopatra Hamam Koyu

Kleopatra Koyunda Hala Yıkılmamış Olan Hamam Kalıntıları
Kleopatra Koyunda Hala Yıkılmamış Olan Hamam Kalıntıları
Bu güzel koyda uyanmak bir ayrıcalıktır. Coğrafi konumu nedeniyle dalgasız bir denize sahip koyda güneşin doğuşu ile yüzmek muhteşem bir his. Deniz suyu yaz aylarında hala ılıktır. Burası Göcek ve Fethiye çevresindeki en güzel koylardan birisidir. Bu sevimli koya yalnızca deniz yolu ile ulaşmak mümkündür. Göcek'e yaklaşık bir saat ve Fethiye'ye iki seyir saati uzaklıktadır.

Kleopatra ile ilişkili herhangi bir bilgi olmamasına rağmen koyun bu denli güzelliğine atıfta bulunmak adına ismiyle anılmaya başlamış ve bu ismi tüm zerafetiyle üstünde taşımaya müsaittir Hamam Koyu. Tarihi hamamın kalıntılarının bir kısmı deniz altında dalarak keşfedilecek şekildedir.  Ayrıca Bizans dönemine ait bir manastırın da bulunduğu koy denizinin rengi ve doğal dokusuyla cennetten bir parça gibidir.

Tersane Adası

Tersane Adası ve Tarihi Kalıntılar
Tersane Adası ve Tarihi Kalıntılar
Fethiye Körfezi'ndeki en büyük adadır ve genellikle Tersane Adası olarak da adlandırılır. Tersane Adası bir zamanlar Yunan nüfusluydu ve 1923'te Türkiye ile Yunanistan arasında mutabık kalınan nüfus değişimi ile terk edildi. Bugün hala bu pitoresk adanın her tarafına dağılmış terk edilmiş evlerinin kalıntılarını bulabilirsiniz. Osmanlı Donanması, 1. Dünya Savaşı sırasında adayı tersane olarak kullanmış ve adını buradan almıştır. Eski zamanlarda burada çok sayıda gemi inşa edildi, Türkiye'de kalan tek Selçuklu tersanesini hala görebilirsiniz. Ada, keşif gezinizden sonra dalmak için güzel kristal berraklığındaki sularla çevrilidir.

Boynuzbükü Koyu

Boynuzbükü Koyu ve Restaurantı
Boynuzbükü Koyu ve Restaurantı
Boynuzbükü, Küçük Yılanlı Adacığının batısında, geniş bir yeşillik alana sahip büyük bir koydur. Güneyden denize bir dere bağlanır. Bu taraf sığ ve bataklıktır. Kuzey ve güney yamaçları çam ağaçları ile kaplıdır. Bu ağaçlar rüzgarlarda yeterli sığınak sağlar. Arka tarafına gidip su alabileceğiniz bir T-iskele ile sahilde güzel bir restoran vardır ve teknelere gerektiğinde 220V elektrik desteği sağlanır. Baş kısımda 3 mt derinlik vardır. İskelenin yanaşma kapasitesi 20 tekneye kadardır. Arkadaki bahçede farklı meyve ve sebzeler yetiştiriliyor. Deniz paraşütü dahil birçok su sporu mevcuttur. Eğlencenin tadını çıkarabilirsiniz.

Yavansu - Martı Koyu

Yavansu - Martı Koyu
Yavansu - Martı Koyu
Koya Yavansu denmesinin sebebi, dağlardan inen su kalitesinin sadece hayvanların sulanmasına uygun olmasıdır. Bu koya, kıyıdaki martı mozaiklerinden dolayı Martı Koyu da denmektedir. Yamaçlar yoğun olarak çam ve zeytin ağaçları ile kaplıdır.
Koy, sahildeki büyük martı resmiyle kolayca tanınabilir. Yatlar, T iskeleye teknenin arkasından çekilebilir veya koyun doğu tarafında 10-15 metre demirleyebilir.

Daha önce burada olan restoran kapalı ve iskele bakıma muhtaç durumda görünüyor. Ya 15 - 20 metrede serbestçe demirleyin ya da körfezin etrafındaki sayısız turuncu bariyerlerden birinden karaya çıkın.

Göbün Koyu

Göbün Koyu
Göbün Koyu
Göbün Koyu'nu uzaktan kolayca tespit etmek zordur. Körfezi, yalnızca dik uçurumların arasındaki açıklıktan geçerken görebilirsiniz. Manevra için çok az yer olduğundan büyük tekneler bu koya giremez. 5 ila 7 mt derinliği vardır ve tabanı kumdur. Koyun batı tarafı sığdır. Su altında, antik yerleşim yerlerine ait yıkılmış duvarlar vardır. Sancak tarafında birkaç yat için yer olan alçak bir rıhtım var. Tekneler ortada demirleyip bu rıhtımda bir sıra alabilir. Restoranın yüzer palamarları vardır ve bir rıhtımı 40 tekneye kadar yanaşma kapasitesine sahiptir. İskele başının yakınındaki alan kayalıktır. Kayaköy'lü bir dalgıç ve eşine ait olan restoran, Göcek'in en eski restoranlarından biridir. İyi yemek ve servis sağlayan restoran güneş panellerinden elektrik üretebilir.

Göcek koyunun muhteşem manzarası için gün batımından önce yukarı çıkmayı unutmayın. Engebeli ama güzel yol sizi Roma döneminden kalan kalıntılara götürür.

Killebükü Koyu

Killebükü Koyu
Killebükü Koyu
Killebükü Koyu, Dalaman'ın en uzun koyudur. İl merkezine uzaklığı 17 km'dir. Boynuzbükü koyuna da aynı yoldan gitmek mümkündür .
Geniş ova alanı ve güzel çam ağaçları ormanı nedeniyle körfez günübirlik turistler arasında oldukça popülerdir. Ayrıca koyda tarihi bir yapı bulunmaktadır. Kıyıları derin olmadığı için çocuklar için ideal bir yüzme yeridir.

Sıralıbük Koyu

Sıralıbük Koyu
Sıralıbük Koyu
Göcek'in kuşkusuz en güzel koylarından Sıralıbük Koyu, günlük tur teknelerinin uğrak noktasıdır. Tatlı su kaynağı ile tuzlu suyun buluştuğu bu berrak koyda dağ keçileri sularını içerken sizin de serinlediğiniz enfes koylardan biridir. Sahili çok taşlıklı olduğu için deniz ayakkabısı ile yüzmenizi tavsiye ederiz.

Akvaryum Koyu

Akvaryum Koyu
Akvaryum Koyu
Türkiye'nin en iyi dalış alanlarından biri olan Akvaryum Koyu, son yıllarda koruma altına alınmış özel bir bölgedir. Hem ileri seviye hem de daha az deneyimli dalgıçlar için uygun bir dalış bölgesidir. Gece dalış yapmayı seviyorsanız bunun için de oldukça uygundur.

Dalış, koyun sol tarafındaki 150 metreden başlıyor.  Kayalık alan ve kayalara yapışan ilginç canlılar göreceğiniz Akvaryum Resifi olarak da bilinen duvar kenarları görülecek çok fazla içeriğe de sahip.

Akvaryum Koyu ahtapotlara, turuncu deniz süngerine, yılan balıklarına ve hatta deniz atlarına ev sahipliği yapmaktadır! Şanslıysanız, Nuribranch ile bile karşılaşabilirsiniz.
Türkiye'deki en güçlü popülasyona sahip koylardan biridir. Bir gece dalışı ile dans eden müren yılanlarını izleyebilirsiniz.

Merdivenli Koyu

Merdivenli Koyu
Merdivenli Koyu
Merdivenli Koyu, adını dik kanyon duvarları ile sahilin hemen dışında ki kayaya oyulmuş basamakları olan büyük bir doğal mağaraya ev sahipliği yaptığı için almıştır.

Sahilden 10 dakikalık bir yürüyüş sizi Merdivenli Koyu'nun küçük tarım yerleşimine götürecektir. Bölge içinde küçük bir cami vardır.