Sadece Göcek, Sadece sailing, mükemmel servis
0 530 480 7500

Tekne Tipleri

İlk kez tekne kiralayacaksanız fakat size uygun tekneyi bilmiyorsanız durumu şu şekilde özetleyebiliriz. Tekneler ilk etapta guletler, motoryatlar ve yelkenliler olarak 3 gruba ayrılır, sonrasında ise metreleri, kamara ve mürettebat sayıları ile farklılık gösterir. Tekneler, konfor sıralaması olarak da standart, lüks ve  delüks olarak ayrılıyor.

Guletler

Örnek Gulet Resmi
Örnek Gulet Resmi
Tekne ebatları 15 ila 24 metre arasında değişen ahşap guletlerin kabinleri, duş ve tuvaletleri en mütevazi şekilde donatılmıştır. Genellikle çift kişilik kabinleri bulunan bu teknelerin en ön kabinleri diğer kabinlerden biraz daha büyük olmaktadır. 

Motoryatlar

Örnek Motoryat Resmi
Örnek Motoryat Resmi
Az zamanda çok seyir yapabilen motoryatlarda her şey, en ince ayrıntısına kadar düşünülerek en fazla verim alınacak şekilde üretilmiştir. Motoryatlar iki veya daha fazla ana makine sayesinde yüksek seyir hızlarına ulaşabilen, konforlu ve lüks yatlardır. Genellikle master kabinleri bulunmakta olup çeşitliğe göre twin, ranza gibi kabinleride mevcuttur. Motoryatların tek katlı (offshore) ve çok katlı (flybridge) seçenekleri vardır.

Yelkenliler

Örnek Yelkenli Resmi
Örnek Yelkenli Resmi
Kaptanlı veya kaptansız kiralanan yelkenli tekneler, tek gövde veya katamaran (çift gövde) olarak iki türe ayrılır. Yelkenli teknelerde alandan tasarruf yapılmak amacıyla genellikle dönüştürülebilir eşyalar ile dekore edilmiştir. Örneğin salon masası kolayca yatağa dönüştürülebilmek üzere üretilmiştir.
Kabinler diğer tekne seçeneklerine göre çok daha küçüktür. Çift kişilik ve tek kişilik kabin seçenekleri mevcuttur. Bu teknelerde bavul yerleştirileceği yerleri kullanabilmek için sporcu çantası diye tabir edilen yumuşak bavullar ile gelmeniz tavsiye edilmektedir.

Katamaranlar

Örnek Katamaran Resmi
Örnek Katamaran Resmi
Günümüzde ki katamaranlar aslında eski dönemlerdeki yelkenli ve balıkçı teknelerinden evrilmiştir. Evrim, sadece kullanımda değil, aynı zamanda bu teknelerin tasarımında ve yapımında da değişiklik anlamına gelir . Pontoon ve SWATH olarak bilinen iki temel tasarım tipi katamaran vardır. Birincisi, oldukça küçük, kompakttır ve çift gövdeyle birlikte suda ilerlemek için önemli bir teknoloji olarak şamandıralar (deniz argosunda dubalar olarak bilinir) kullanır; oysa ikincisi oldukça büyüktür ve öncelikle öngörülemeyen akıntı ve gelgitler olan deniz alanlarında dengeyi korumak için tasarlanmıştır. Günümüzde tüm katamaran çeşitlerinin motorlu olduğu ve onları eskisinden çok daha güvenilir hale getirdiği unutulmamalıdır.